Cecil is dood

Cecil, de Zimbabwaanse leeuw is gedood door een rijke tandarts uit Minnesota.

En heel de Westerse wereld reageert en staat op zijn kop! Ja, we zijn met zijn allen (terecht) verontwaardigd!
Bij een gezellige barbecue met vrienden hebben we het erover. Walter Palmer moet gestraft worden. Dit kan niet.
Het peperdure toerisme dat grof geld betaald om in Afrikaanse natuurparken te jagen moet aan banden gelegd worden, daar zijn we het roerend over eens, terwijl we onze mond vol hebben met een mals kippenboutje of een sappig ribbetje.

Een staaltje van pure hypocrisie!

Misschien kan Cecil symbool staan voor al dieren zonder naam die dagelijks geslacht worden om terecht te komen in onze voedselvoorzieningsketen. Misschien is het een aanzet om na te denken over jouw eigen vlees- en visverbruik.
Dan is Cecils dood niet voor niets geweest.

Met vegetarische groeten. x

cecil

En ook de Zimbabwanen reageren, zij het verbaasd: “Wij hebben een tekort aan water, elektriciteit en aan jobs, maar in tussentijd is er zoveel te doen over een leeuw?”

7 gedachtes over “Cecil is dood

  1. Hear hear! Echt heel goed verwoord.

    Ik vind ’t natuurlijk ook nogal ziek om voor je plezier dieren dood te maken, en dan ook nog een foto daarvan op FB te zetten, maar de dubbele moraal verbaast mij ook iedere keer weer. Ik zag een plaatje op FB voorbijkomen met koeien, varkens en kippen, met de tekst, ‘je suis Cecil’. En dat geeft ’t wel aardig weer.

    Een aantal jaren geleden werd hier (in Nl) een documentaire uitgezonden over hoe het er aan toe gaat op kippenslachterijen (echt heel gruwelijk). Massale verontwaardiging. Mooi, zou je denken. Alleen, de verontwaardiging ging niet over hoe we met die kippen omgaan, maar over het feit dat we op tv zulke vreselijke beelden voorgeschoteld kregen… – jammer.

Plaats een reactie